Informatie (alfabetisch)

Het Museum Voorschoten ligt in het hart van historisch Voorschoten: de Voorstraat. Deze straat ontleent haar sfeer niet alleen aan de vele historische monumenten, ook de ruim 100-jaar oude lindebomen en de vele horeca dragen daaraan bij! Alle reden dus om na een bezoek aan het museum een rondgang te maken door het historisch centrum van Voorschoten!

Adres

Museum Voorschoten
Voorstraat 17
2251 BL Voorschoten
(071) 561 62 42 (tijdens openingsuren) 

Algemeen Nut beogende instelling (ANBI)

Het museum heeft de culturele ANBI status. Klik hier voor meer informatie

Bankrekening

NL 74 RABO 0368 0400 03 

Groepen

Voor groepen gelden ruimere openingstijden, mits van te voren overlegd met het secretariaat, te bereiken via het contact formulier

Openingstijden

Openingstijden zijn: elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag van 12.00-17.00 uur.

Toegang

De toegang is  € 4,- per persoon en we ontvangen u graag met een kopje koffie/thee.

Vrienden van het museum (incl. partner en inwonende kinderen) hebben gratis toegang. Ook kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Museumjaarkaart en CJP zijn niet geldig.

Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Voor personen die met een scootmobiel komen is er een rolstoel in het museum beschikbaar.

Verhuren

Het museum heeft voor groepen tot 12 personen een historische vergaderzaal met alle noodzakelijke middelen (Wifi, printer, beamer, flip-over). Er is koffie, thee en frisdranken en in samenwerking met de locale horeca kan een lunch worden gereserveerd.

Voor grotere groepen is de grote tentoonstellingeszaal beschikbaar die dankzij een uitgekiend indelingsconcept omgebouwd kan worden tot een ruimte waarin lezingen, productintroducties en grote vergaderingen gehouden kunnen worden.

De huurrprijs is vanaf €65,- c.q € 75,- per dagdeel. Informatie is te vragen met behulp van het contactformulier

Winkel

In het museum is een kleine winkel waar u boeken, kaarten en kleine gifts kan kopen. Voor een verjaardag is er vaak iets leuks te vinden.Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres Voorstraat 17, Voorschoten